Marius

Halvstudert røver som frister en tilværelse som uavhengig konsulent.

Hei, jeg heter Marius Mathiesen. Jeg utgjør halvparten av Frisk Bris, og jobber som konsulent i utviklingsoppdrag for kunder.

Jeg har bakgrunn som halvstudert røver fra Universitetet i Oslo, med fagene Sosiologi, Idehistorie og statsvitenskap. Etter å ha jobbet med utvikling av websider og etablering av Internett epost for Human-Etisk Forbund i siviltjenesten og senere min første ordentlige jobb vendte jeg i 1997 nesa mot databransjen: IBM.

Dette er ikke helt sant. Som 10-åring satt jeg mange seine kvelder og knakket Basic på pappas TRS-80 ; lærte meg vel egentlig Basic før engelsk.

Vel, etter IBM begynte jeg som webredaktør i K-Bank og fikk være med på å lage noen kommersielle løsninger på nett. Etter ca et år i banken etablerte Lennart og jeg Frisk Bris, som var hovedbeskjeftigelsen min i et års tid. Siste delen av denne tida var jeg leid inn for det svenske dotcom-firmaet Mind, som jeg tilslutt endte opp hos som vanlig ansatt. Mind ble kjøpt opp av ErgoSolutions, og enden på tilværelsen som lønnsslave var permitteringsvarselet som dukket opp i postkassa en dag.

Nok var nok, syntes jeg, og gikk tilbake i den skumle tilværelsen som selvstendig høsten 2003. Og siden har jeg stort sett vært heltidsbeskjeftiget hos Nordea Finans, der jeg fortsatt er.

Livet er ikke bare jobb, jeg er også nygift med Anja, og er ofte i klatreveggen på Gekko på Tøyen. Ellers er jeg veldig glad i frisk luft, har et lidenskapelig forhold til teknologi, og liker å lese bøker om fag og denne merkelige verden vi lever i.

I bloggen min kan du lese mer om hva jeg tenker om verden og teknologi og annet, akkurat nå.

Code art by Frisk Bris. And, oh, we work too.