Nyskapende teknologi på mobben

Noe så sjelden som en nyttig og kul tjeneste på mobilen!

Who-is har en liten java-applikasjon som lastes ned på mobilen og gir deg abbonnement-basert tilgang til telefonkatalog for 10 kroner måneden.

Disse folka har gjort det lett å komme igang med løsningen deres. Gå inn på websida deres og tast inn telefonnumemret ditt eller send “WHOIS” til 1881, og du er i gang.

Det som skjer er at du får installert en liten java/j2me-applikasjon på mobilen din. Første gang du starter opp får du beskjed om at du må bestille tilgang i 3 måneder for 30 kroner. Når dette er unnagjort kan du skrive inn fritekst- eller nummersøk i programmet, som slår opp i Opplysningen og viser mer informasjon.

Det er ikke bare billigere enn nummeropplysning på telefon og billigere og enklere enn krøkkete TLF-meldinger på SMS. Med denne tjenesten får du nemlig også opp kart som kan zoomes ut og inn, så finner du fram hvis du ikke kjenner adressen. Og de har mer snadder på vei: kobling til posisjonsdata slik at du kan få opp kart med nærmeste minibank avhengig av hvor du befinner deg.

Lovende. Forhåpentligvis vil vi om ikke lenge flire av førstegenerasjons løsninger for mobilt Internett.

Code art by Frisk Bris. And, oh, we work too.