Mareritt

Jeg hadde en fæl drøm inatt.

Jeg drømte at jeg var på jobb hos en tidligere arbeidsgiver, der sjefen min ville ha meg med i et kundemøte. Han hadde planlagt at jeg skulle levere inn i prosjektet hos denne kunden, og på vei til kunden spurte jeg ham hva slags prosjekt det var. Etter endel fram og tilbake om hva prosjektet skulle levere fortalte han at prosjektet var et stort J2EE-prosjekt.

Jeg prøvde å forsikre meg om at vi skulle være ærlige med kunden og fortelle at nok kan unge Mathiesen noe java, men han er ingen ringrev i J2EE. Sjefen min var ikke uten videre enig i at vi trengte være fullt så ærlige. Han var så oppsatt på å få dette oppdraget at jeg følte jeg snakket med en vegg. Jeg er ganske stolt av det jeg kan i yrket mitt. Det er jobb nok å holde seg oppdatert på det jeg kan, å skulle juge på seg at man kan noe annet burde ikke være nødvendig. Mange i denne bransjen kjenner seg sikkert igjen i denne situasjonen, å pynte litt på virkeligheten for å få et oppdrag.

Fortsatt i drømmen satte jeg meg på sjefen min og ropte hvis ikke du skjønner at jeg ikke vil juge om dette må du finne deg en ny jobb!

Da strøk Anja meg over armen og spurte om jeg hadde mareritt. Puh, det var bare en drøm.

Code art by Frisk Bris. And, oh, we work too.